Vadászház

A nagymamám is így sütötte: ez a süti olyan finom, hogy nem marad még morzsa sem belőle

Mennyei ez a süti.

A nagymamám is így csinálta: ez a süti olyan finom, hogy nem marad belőle morzsa sem

Ezt a süteményt nemrég egy kedves poszt jutatta eszembe egy csoportban, ahol sokan osztanak meg régi családi recepteket. Azonnal megragadott – ismerős volt az ízvilág, mintha csak a gyerekkorom köszönne vissza. El is készítettem, és nem csalódtam: pontosan olyan finom, mint amire emlékeztem. Ha szeretnél egy régi, jól bevált, mégis különleges vendégváró süteményt, próbáld ki ezt a receptet – nálunk igazi siker lett!

A háziasszonyok 90%-a ezt kihagyja a gyümölcslevesből, pedig így lenne igazán tökéletes

Hozzávalók:

A kakaós lapokhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg disznózsír
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 g szalalkáli
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál tej vagy tejföl

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

1. Kakaós lapok:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk a tésztából. Ezeket enyhén lisztezett tepsi hátulján (kb. 30×40 cm) sütjük meg, előmelegített sütőben, 180 °C-on (gázsütő 4-es fokozatán). Figyeljünk, mert gyorsan sülnek! Hagyjuk őket kihűlni.

2. Piskóta:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanabban a tepsiben sütjük meg, mint a lapokat.

3. Krém:
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. Közben a porcukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom héját és levét. A két részt összevegyítjük, így kapjuk a krémet.

4. Összeállítás:
Rétegezzük a süteményt:

  • Alsó kakaós lap
  • A krém fele
  • A piskótalap
  • A krém másik fele
  • Felső kakaós lap

A tetejét porcukorral szórjuk meg.

5. Tálalás:
A süteményt másnap szeleteljük, addigra szépen összeérnek az ízek és könnyebb is szeletelni.

Én már csak kenyér nélkül készítem a kovászos uborkát, ez a recept mindent visz

Gyerekkorod kedvence visszatér: így készül a tökéletes házi nudli

Forrás: Magdolna Vincze

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük